Måste du skicka biljetterna och vill du använda en annan budtjänst än den vi har i vårt system (Fedex eller UPS)? Tyvärr kommer du inte att kunna ladda ner etiketten från din profil. Istället måste du skicka paketet själv.

De vanligaste budfirmorna som våra användare vanligtvis använder och som vi rekommenderar är:

• För Storbritannien: Royal Mail (vi rekommenderar att använda tjänsten "Next Day Delivery")
  • För Tyskland: Deutsche Post
  • För Spanien: Correos Express
  • För Mexiko: Estafeta, DHL, Pakmail, EnviaYa

Oroa dig inte, i den här artikeln vill vi förklara för dig hur du gör det.

Det är enkelt ;)

Hur man skickar?

Först och främst måste du välja köparens leveransadress.

1. Gå till Mina Biljetter > Försäljning
  2. Hitta ordern du behöver skicka.
  3. Klicka på "Skicka dina biljetter" och då kommer du att kunna se detaljerna för leveransadressen.

När du har adressen, stoppa biljetterna i ett kuvert och skriv mottagarens detaljer. Kontakta sedan den budtjänst du föredrar för att koordinera hämtningen av paketet eller skicka det från ett budkontor.

Hur fungerar varje budfirma?

Royal Mail

• Det är budfirman som levererar snabbast i Storbritannien.
  • De hämtar inte upp hemma, så du måste gå till ett postkontor för att skicka biljetterna. Använd gärna tjänsten Next Day Delivery.
  • Sändningsnumret består av en 13-siffrig alfanumerisk kod och har följande format: två ord + 9 siffror + avslutas med GB. Till exempel: DS000000000GB

Deutsche Post

• Det är budfirman som levererar snabbast i Tyskland.
  • De hämtar inte upp hemma, så du måste gå till ett postkontor för att skicka biljetterna.
  • Sändningsnumret består av en 13-siffrig alfanumerisk kod och har följande format: två ord + 9 siffror + avslutas med DE. Till exempel: RQ000000000DE

Correos (Express)

• Det är den vanligaste budfirman i Spanien.
  • De hämtar inte upp hemma, så du måste gå till ett postkontor för att skicka biljetterna. Vi rekommenderar att använda Correos Express.
  • Sändningsnumret består av en 16-siffrig numerisk kod.

Estafeta

• Det är den vanligaste budfirman i Mexiko.
  • De hämtar inte upp hemma, så du måste gå till ett postkontor för att skicka biljetterna.
  • Sändningsnumret består av en 22-siffrig numerisk kod.

När paketet är i deras händer får du ett fraktkvitto där detaljerna för paketet kommer att visas (avsändare, mottagare, vikt...) och även det spårningsnummer som är associerat med kuvertet.

Hur man uppdaterar din försäljning?

Du måste uppdatera din försäljning med spårningsnumret så att vi vet att det har skickats. För att göra detta, följ stegen nedan:

1. Gå till Mina Biljetter > Försäljning
  2. Hitta ordern du behöver skicka.
  3. Klicka på "Skicka dina biljetter" och klicka sedan på "Fortsätt"
  4. Välj den budtjänst du använde, tryck på "Fortsätt" och ange spårningsnumret
  5. Senast, klicka på "Fortsätt" för att registrera informationen. - Din försäljning kommer att ändra status till "på väg" och när köparen har fått paketet kommer statusen att ändras igen till "Levererat".

Om du inte kan hitta den använda budtjänstenskicka gärna ett e-postmeddelande så att en av våra experter manuellt kan uppdatera din försäljning. Vi kommer att behöva försäljningsreferensen, namnet på budtjänsten och det spårningsnummer de har gett dig. Vi ber om ursäkt för besväret!

Betalningstidslinje

Efter att evenemanget har ägt rum kan du förvänta dig att få betalningen inom 5 till 8 arbetsdagar. Denna tidsram gör att vi kan säkerställa att de sålda biljetterna var giltiga och att din köpare kunde delta i evenemanget med dem. Vi prioriterar både köparens och säljarens säkerhet och nöjdhet, och denna verifieringsprocess hjälper oss att upprätthålla integriteten på vår plattform.

För mer information, besök artikeln "Betalning för din försäljning".

Om den här artikeln löste din fråga, var vänlig betygsätt oss nedan och hjälp oss att fortsätta förbättra.